Bir canlı sahiplenmek sorumluluk getiren bir iştir. Onu hayatımıza dahil edeceğimizin ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağımızın bilincinde olarak sahiplenmeliyiz. Bunu yaparken cinsini, duygusunu hiç tanımadığımız küçük arkadaşlarımızla tanışmak ve daha sağlıklı iletişim kurabilmek için destek almalıyız. Profesyonel anlamda bu süreci yöneten ve eğitimini veren kuruluşlar köpek sahipleri için inanılmaz bir rahatlık sağlıyor.
Köpeklere özel olarak eğitim, barınma, ulaşım gibi pek çok hizmeti bu merkezlerin vermesi, sahiplenenlerin uğrak yeri oluyor. Karşılıklı güven duygusunun oluşmasıyla sahibinden ayrılan köpekler merkezlerde eğitilerek yuvalarına geri gönderiliyor.
Köpeklerde Eğitime Başlama Zamanını Nasıl Seçmeli?
Yavru satın alındı, yeni ailesine ve yuvasına kavuştu. Kuralsız bir ortamda köpek yetiştirmek iki taraf için de mutsuzluk getireceğinden sıra geldi eğitim sürecine.. Henüz yeni ailesini ve yuvasını tanımaya çalışan minik yavru için olabilecek en erken süreçte eğitim hayatı başlatılmalı. Köpeklerde eğitime başlama yaşı net olarak söylenemese de yaklaşık olarak 4 ve 6 ay arasında bu dönem desteklenebilir. Bu yüzden bu aylarda başlamak çok daha doğru olacaktır.
Daha önce eğitim sürecine girildiğinde zaten birbirini yeteri kadar tanımayan köpek ve sahibi arasında uyumsuzluk ve sinirlilik hali yaşanması muhtemeldir. Köpeklerde eğitim yaşı sahibinin sabrına ve ilgisine bağlı olarak da değişiklik gösterebilir. Kendine bu süreçte güvenen bireyler erken yaşta eğitime başlatarak konsantre yetersizliği yaşayan küçük dostlara eğitim merkezlerinde eğitim aldırabilirler.
Köpeklerde İtaat Eğitimi Nasıl Olmalı?
Köpek sahiplerinin temel kuralları öğrendikten sonra en çok üzerinde durdukları konu, köpeklerinin itaatkar olmalarıdır. Köpeklerde itaat eğitimi için destek almak ise, olmazsa olmaz bir süreçtir. Çünkü bu süreçte alanında uzman kişiler yardımcı olurken en doğru metotlar kullanılarak eğitim tamamlanıyor. Bu merkezlerden kalitesiyle adından söz ettiren houseofistanbul, profesyonel destek almak isteyenlere kusursuz hizmet sunuyor.
Gereksiz havlama, tuvalet, sosyal durumlarda davranış bozukluğu gibi sorunları ortadan kaldırmak için köpeğin cinsine ve yaşına uygun olarak yöntemler kullanılıyor. Yerinde uygulama sistemi ile sosyal hayatın içinde eğitim destekleniyor ve köpek sahibinin eğitime katılması teşvik ediliyor. Köpeklerde itaat eğitimi için oyunla öğrenen köpeklere oyun oynatarak sahipleriyle güven duygularının gelişmesinin yanında otorite de verilmiş olunuyor.
Köpek Eğitim Merkezlerinde Neler Yapılır?
Köpek eğitimi başlı başına üzerinde durulması ve zaman harcanması gereken bir konudur. Ama bunu sahiplenenler için işlerini sevgiyle yapan kuruluşlar var. Ekibi ve ekipmanlarıyla houseofistanbul sadece eğitimde değil konaklama, taşınma gibi durumlarda da hem köpeklerin hem de sahiplerinin yanında oluyor. Pet taksi uygulaması, köpeğini yanında taşımak isteyip de imkanı olmayanlar için büyük kolaylık sağlıyor.
Sokak Köpeği Eğitim Merkezleri
Ev ortamına alışkın bir köpek ile sokakta yaşam süren bir köpeğin kural tanıma oranları pek de aynı değildir. Sokak hayvanlarının yaşam şartları düşünüldüğünde güvensiz ve saldırgan olmaları muhtemeldir. Ancak köpek eğitim merkezi her türlü desteği vererek olumlu bir iletişim kurabilmeyi vaat ediyor. Eğer sokaktan bir köpek sahiplenmiş iseniz bu merkezlerde evcil köpekler gibi eğitim verdirebilirsiniz. Duygusuna, psikolojisine, ihtiyaçlarına yönelik bir çalışma ile bu süreci en etkili şekilde houseofistanbul destekliyor.
Geniş ve konforlu alanlar ile tüm ihtiyaçların düşünüldüğü sokak köpeği eğitim merkezi uyumlu, mutlu ve itaatkar köpeklerle sahiplerini buluşturuyor.
Köpek Eğitim Merkezleri Neden Tercih Edilir? Köpeklerin ve sahiplerinin kendi yaşam alanlarında daha mutlu olabilmeleri ve konforu yakalayabilmeleri için köpek eğitim merkezleri ihtiyaç alanlardandır. Sosyal yaşamda denge kurabilmek, köpeğiyle toplum arasında sorunsuz gezebilmek ve sınır belirlemek bu merkezlerle mümkün olduğundan sıkça tercih ediliyor
Leave a Reply